Ehdolle aluevaaleihin

15.12.2021

Tammikuussa valitaan aluevaltuustot hyvinvointialueille Suomen ensimmäisissä aluevaaleissa. Tovin harkittuani päätin asettua ehdokkaaksi. Kysymyksessä on suurin uudistus kunnallishallinnon kentässä joka vaikuttaa meidän kaikkien lähi- ja peruspalveluiden järjestämiseen ja toimivuuteen pitkälle tulevaisuudessa. Arvioin että minulla voisi olla sellaista kokemusta jolla on käyttöä uudistuksen maakunnallisessa soveltamisessa.

Vaikuttaminen isossa organisaatiossa edellyttää asiaosaamisen ohella toimivia henkilösuhteita ja vuorovaikutustaitoja, eikä aiemmin syntyneistä verkostoista ole ainakaan haittaa.

Itselläni on kunnallishallinnon kokemusta jo viideltä eri vuosikymmeneltä: valtuustossa, kunnanhallistuksessa ja lähes kaikissa lautakunnissa. Näiden ohella maakunnallista kokemusta on kertynyt 1990-luvulta sairaanhoitopiirin hallitustyöstä aina viime vuosien kahteen maakuntahallituskauteen, joista jälkimmäisen v. 2017 päättyneen kauden toimin sen varapuheenjohtajana. Vuodet 2009-2020 toimin OP Keski-Suomen hallituksessa, joista viimeiset kuusi vuotta varapuheenjohtajana. Näiden kaikkien tehtävien myötä olen voinut rakentaa monipuoliset yhteistyösuhteet eri alojen vaikuttajiin ja maakunnan johtaviin virka- ja luottamushenkilöihin. Uskoakseni taannoinen yhteistyö on ollut toimivaa myös yli poliittisten rajojen.

Näillä mietteillä toivon saavani myös luottamusta äänestäjien taholta. Jatkossa tulen näillä sivuilla valottamaan ajatuksiani hyvinvointialueen toiminnan tavoitteista ja myös keskeisistä haasteista. Laita seurantaan!